Deprecated: version_compare(): Passing null to parameter #2 ($version2) of type string is deprecated in /www/bluewireweddings_546/public/wp-content/plugins/elementor/core/experiments/manager.php on line 166
Veelgemaakte fouten bij een trouwvideo - Blue Wire Weddings

Veelgemaakte fouten bij een trouwvideo

trouwvideo

Een video laten maken van je bruiloft is meer dan een leuk aandenken; het is een terugblik op een van de meeste bijzondere dagen in jullie leven! Er gebeurt van alles en er kan niet zomaar iets opnieuw gedaan worden. Kortom: een grote verantwoordelijkheid voor de videograaf, die zoveel mogelijk fouten moet voorkomen.

Vanzelfsprekend zorgt de videograaf voor een goede voorbereiding. De cameraman dubbelcheckt zodat er geen apparatuur wordt vergeten, het draaiboek en de wensen zijn doorgenomen, en er staat een backup-videograaf klaar in het geval dat de hoofdvideograaf plots niet meer beschikbaar is. Wat kan er nu nog fout gaan?

Wij zetten de meest voorkomende fouten bij een trouwvideo, zodat deze bij jouw trouwfilm voorkomen kunnen worden!

Geen details verwerken in de trouwvideo

De meest aannemelijke reden om een trouwvideo te laten maken is het herbeleven van een van de mooiste dagen van jullie leven. Het is daarom van groot belang dat de videograaf zoveel mogelijk vastlegt. De grote momenten (bijvoorbeeld de first look, het omdoen van de ringen, de openingsdans) spreken voor zich. Maar heb je gedacht aan de details? Denk bijvoorbeeld aan de aankleding. Hier zit misschien wel heel veel tijd, geld en persoonlijke connectie in, en draagt tevens bij aan de beleving van de dag. Een mooi moment om deze details vast te laten leggen, is wanneer de gasten nog niet gearriveerd zijn. Hier heeft de videograaf vaak tijd over, die op deze manier goed kan worden benut.

Gasten in de trouwvideo

Een veelgemaakte, kostbare fout, is dat je als bruidspaar specifieke mensen op de film wilt terug zien, en de videograaf hen helemaal niet op beeld heeft staan. Spreek daarom af met de videograaf dat iedereen minstens 1 of 2 keer op beeld komt. Heb je heel veel gasten uitgenodigd, geef dan van tevoren aan welke personen extra belangrijk zijn om terug te zien in de video – dan weet je zeker dat de cameraman niemand mist!

Een goede voorbereiding

Om er zeker van te zijn dat de videograaf geen belangrijke details mist, niets over het hoofd ziet en exact weet wat er gaat gebeuren, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Ga uitgebreid met de videograaf om de tafel zitten om te bespreken wat je wensen zijn, hoe het draaiboek eruit ziet en welke momenten de videograaf absoluut niet mag missen. Het is van belang dat de cameraman op de hoogte is van specifieke details die anders misschien niet opvallen, belangrijke gasten en eventuele surprise speeches/stukjes. Hier weten jullie als bruidspaar misschien niets vanaf, maar kan de ceremoniemeester de videograaf goed over inlichten zodat het toch mooi op beeld komt.

Trouwvideo laten maken

Heb naar aanleiding van dit artikel nog vragen, of wil je een intake plannen om jouw trouwvideo te laten maken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Intakes en offertes zijn geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast!

Ben je benieuwd naar de resultaten van onze trouwvideografie? Bekijk dan onze trouwvideo showreel.

Lees ook: