Deprecated: version_compare(): Passing null to parameter #2 ($version2) of type string is deprecated in /www/bluewireweddings_546/public/wp-content/plugins/elementor/core/experiments/manager.php on line 166
Werkwijze bij een bruidsvideo - Blue Wire Weddings

Werkwijze bij een bruidsvideo: hoe plan je trouwfilms?

werkwijze bij een trouwvideo

Een bruiloft is een speciale mijlpaal: dit wil je het liefst kunnen herbeleven voor de rest van je leven. Een trouwfilm is hiervoor de perfecte uitkomst. Alleen, hoe zorg je dat het eindresultaat zo mooi mogelijk wordt? Je kunt niet zomaar iets opnieuw doen als het niet goed op beeld staat, voor alles is maar één kans.

In dit blog vertellen wij je onze werkwijze bij een bruidsvideo; zo zorgen wij ervoor dat alle belangrijke momenten goed op beeld staan.

Stap 1: Aanvraag

De werkwijze bij een bruidsvideo begint met een aanvraag: de potentiële klant stuurt een mailtje of berichtje met een vraag over onze service. Vaak is dit nog erg algemeen en wordt hierbij alleen de datum en eventueel een locatie genoemd.

Wellicht klinkt dit als een ‘no-brainer’, maar het is een belangrijke stap: er wordt bevestigd dat wij op deze datum beschikbaar zijn. Als eerste checkt ons administratief team de gedeelde kalender van de cameraman(nen). Als hierin staat dat zij beschikbaar zijn, wordt dit ge-dubbelcheckt met de cameraman(nen) zelf. Pas als zij ook bevestigen dat het kan, geven we dit door aan jullie als bruidsstel. Als deze stap zou worden overgeslagen of niet volledig worden uitgevoerd, zou het zomaar zo kunnen zijn dat je een personeelstekort hebt; misschien staat er al een ander event op de planning en is dit niet doorgevoerd in het systeem. Deze verwarring willen we natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Dus; check, check, dubbelcheck!

Stap 2: Intake gesprek

Na het krijgen van een aanvraag, plant een van onze producers meteen een intake gesprek in. Dit is een vrijblijvende afspraak waarin alle wensen worden besproken. Om de wensen vast te leggen, hebben we een formulier opgesteld waarin handige informatie in wordt verzameld. Een aantal voorbeeldvragen uit dit formulier zijn:

  • Hoe ziet het draaiboek eruit?
    Prioiriteit is altijd dat de cameraman weet op welke locatie hij om welke tijd moet zijn, en wat er dan te filmen is.
  • Wie is ons contactpersoon op de dag?
    We gaan er vanuit dat jullie als bruidspaar niet gestoord willen worden op de dag zelf, dus we noteren graag een contactpersoon voor de cameraman in het geval van bijvoorbeeld file onderweg of surprise speeches op de avond.
  • Worden de geloften versterkt met een microfoon?
    Microfoons maken het makkelijker om de audio van de ceremonie in hoge kwaliteit op te nemen.
  • Zijn er mensen die absoluut niet in beeld willen, of juist veel in de video voor moeten komen?
    Zo weet de cameraman precies op wie hij wel en niet kan focussen.
  • Moet er in het donker gefilmd worden?
    Zo ja, houd dan rekening met beelden die eventueel korrelig kunnen uitkomen.

Dit zijn bij lange na niet alle vragen, maar het geeft wel een idee van welke aspecten handig zijn om van tevoren te weten.

Stap 3: Offerte & overeenkomst

Na het intake gesprek krijg je als bruidspaar, naast een samenvatting van de besproken punten, een vrijblijvende offerte in de mail. Hierin kun je nog even rustig nalezen wat er besproken is en wat je voor de prijs van de offerte ontvangt.

Wanneer de offerte geaccepteerd is, wordt deze omgezet in een order. Dit betekent dat de datum van de trouwdag bij ons vaststaat en dus niets anders meer kan worden geboekt met dezelfde camerapersoon. Nu is het eerste deel van de werkwijze bij een bruidsvideo voltooid, en begint officieel de samenwerking!

Stap 4: Updates

Vaak wordt een intake gesprek gedaan, ver voordat de bruiloft plaatsvindt. Het kan dus zomaar zo zijn dat er een jaar tussen de intake en jullie trouwdag zit. Wij zorgen daarom dat er een aantal weken voor de trouwdag contact wordt opgenomen om te checken of de informatie die bij ons bekend is, nog steeds geldt. Je kunt op dit moment (of al eerder natuurlijk) aanpassingen en toevoegingen aan het draaiboek/intakeformulier doorgeven, zodat wij ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de dag.

Stap 5: Briefing & voorbereiding

In de werkwijze bij een bruidsvideo, is de briefing het punt waarop het stokje van de producer wordt doorgegeven aan de cameraman: de producer loopt alle informatie en aandachtspunten door, en beantwoordt eventuele vragen van de cameraman over de wensen van het bruidspaar. Zo heeft de cameraman dus alle benodigde informatie om zijn voorbereidingen te kunnen doen.

Voorbereidingen van de cameraman verschillen natuurlijk per bruiloft, maar een aantal standaard acties die wij ondernemen, zijn:

  • Alle apparatuur opladen
    Een lege batterij is een van de grootste risico’s die je kunt hebben op een bruiloft.
  • Routes plannen
    De cameraman moet rekening houden met files, verplaatsingen van trouwlocatie naar feestlocatie, enzovoort.
  • Contact opnemen met de fotograaf, ceremoniemeester en andere belangrijke personen
    Afhankelijk van jullie wensen, is het soms handig om het een en ander af te stemmen tussen de foto- en videograaf. In elkaar’s shot staan is natuurlijk niet fijn, en toch verrassend veelvoorkomend. De ceremoniemeester kan ons op de hoogte brengen van verrassingen voor het bruidspaar.
  • De belangrijkste momenten uit het hoofd leren
    Het is makkelijker om de mooiste filmmomenten vast te leggen, als je precies weet wanneer ze plaatsvinden. Onze cameraman bestudeert dus grondig het draaiboek, én neemt deze voor de zekerheid mee naar de dag. Zo mist hij geen moment.

Stap 6: De grote dag

De dag van de bruiloft is aangebroken! Onze cameraman gaat uitgerust en voorbereid op weg. Hij zal zich bij aankomst melden bij de contactpersoon (tenzij anders afgesproken), maakt zijn apparatuur gereed, en begint meteen te filmen.

Tijdens het filmen blijft de videograaf zo veel mogelijk op de achtergrond; hij neemt alles op, maar loopt niet in het zicht. Jullie als bruidspaar en de gasten hebben dus geen last van de camera, en krijgen toch mooie close-ups en persoonlijke beelden te zien.

De cameraman is aanwezig van het eerste tot het laatste moment dat hij gewenst is. Dit kan dus van 10:00 tot 17:00 uur zijn, maar ook van 07:00 tot 01:00 uur. Zoals je kunt zien op onze tarieven pagina, betaal je voor de volledige dag, dus een uurtje meer kost niets extra’s.

Stap 7: Edits & afronding

De laatste stap in de werkwijze bij een bruidsvideo: de montage fase. Maximaal twee weken na de bruiloft, ontvangt het bruidspaar de eerste edit: een korte aftermovie met achtergrondmuziek, van zo’n 5-10 minuten. Eventuele aanpassingen worden geïmplementeerd en op basis daarvan wordt de langere video inclusief geloften en speeches gemaakt. Hierop volgt nog een feedbackronde, en dan worden de definitieve video’s via een WeTransfer link opgeleverd.

Pas na het ontvangen van de definitieve video downloads, word je gefactureerd.

Werkwijze bij een bruidsvideo starten

Wil jij een trouwfilm laten maken door een professionele videograaf? Dan zit je goed bij Blue Wire Weddings! Als onze werkwijze jullie aanspreekt, neem dan contact op met ons via de contactpagina

Lees ook: